sobota, 13. julij 2013

Penang, Malezija 10.dan

Dan naj bi namenili potovanju, pa smo ga konec koncev porabili še za marsikaj drugega. Sprva smo, po okusnem ananasu, tajski kavi in čaju za zajtrk, šli na plažo. Še zadnjič smo se vrgli v prijetno, čisto in zelo slano vodo, se pretegnili na mivki in nasončili, varno zaščiteni s sončno kremo.

Zapravili smo še zadnje Bahte, v bližnjem '7/11' in napolnili nahrbtnike. Ti so iz dneva v dan težji, kljub temu pa smo vanje uspešno stisnili vse. Večja nahrbtnika, ki ju na letalu vedno prevažamo spodaj, sta tehtala 2 in 4 kg več, kot ko smo se odpravili od doma. Voznik kombija nas je, kot dogovorjeno, pripeljal tik pred letališče. Le-to pa nas je prijetno presenetilo s svojo pojavo. Bilo je na odprtem, brez sten.


V malih hišicah so bile prijetne trgovine, med njimi pa tlakovana pot. Bolj kot letališče je bilo območje podobno Gardalandu.


Najlepše presenečenje pa je bilo čakanje pred našimi vrati za vstop na letalo. Oblazinjeni sedeži, zastonj rogljički, sokovi, kavice, čudovit razgled, prijetno hlajenje…
Pristanek v Maleziji je potekal brez zapletov, kot na srečo še vsi do sedaj. Usedli smo se v lepo opremljen in pretirano ohlajen taksi, ki nas je pripeljal popolnoma pred hotel v George Townu na otoku Penang. Odkar smo pristali v Malezijo smo pristavili tudi uro naprej, kar pomeni da smo od Slovenije oddaljeni že šest ur - naprej. Spet smo zamenjali denar, tokrat v Ringgit, kjer so 4 vredni 1€. Zvečer smo se sprehodili po mestu in se ustavili na tržnici s hrano, ki je bila polna ljudi. Domačini in turisti so veselo klepetali in se navduševali nad okusno malezijsko-kitajsko hrano. Spring rolls, noodles, riž, veliko morske hrane, sokovi iz raznega tropskega sadja, med vsem tem pa se srečamo tudi s sladicami, predvsem iz kokosa, ananasa, banan…






2 komentarja: